Khamis, 21 Julai 2011

Coffee People, Donut Shop K-Cups for Keurig Brewers (Pack of 50)Babyworks Baby-boys Infant Shark Short Set, Grey, 18 MonthsSearch for Search for

tune talk biz

The price of the starter pack has been revised to : RM80
The top-up value in the starter pack: RM30
New bonus ~ Introducer bonus: RM20 per new sign up
Join now!

Kuala Lumpur – 5 May 2010 – Network Marketing Company Tone Excel Sdn Bhd Has Launched An Innovative Membership Programme That Focuses On Prepaid Mobile Service Provided By The Country’s Newest Telco Tune Talk.
Called the WOW! Mobile Community Programme, it seeks to recruit members who will help promote and market the WOW! membership and earn attractive income via an exciting incentive programme.
“Tune Talk is constantly looking for new ways to explore opportunities with strategic partners. Tone Excel gives us a unique insight in to a new and interesting channel and we welcome their involvement in what we expect to be a long term success,” said Jason Lo, CEO of Tune Talk.
To become a member of the programme, one just needs to purchase a WOW! starter pack that retails at RM68 each. It comes with RM38 preloaded Tune Talk airtime and RM100,000 personal accident insurance coverage.
A WOW! member then gets to enjoy up to 20% commission over the mobile usage of other WOW! members that they referred. Qualified WOW! members will also be offered to jointly manage WOW! Service Centers and WOW! Branches nationwide.
“Mobile operators in Malaysia spend hundreds of millions of Ringgit for advertising and promotions in order to get subscribers. At Tone Excel we employ an innovative way of advertising where we get our WOW! community members to advertise by word of mouth. By doing so we save on advertising costs and will use our budget instead to continuously reward our members,” said En Syed Kamaruzaman Shahabudin , Executive Chairman of Tone Excel.
“WOW! members can enjoy exciting mobile services provided by Tune Talk at competitive rates and at the same time be rewarded with cash to subsidise their mobile usage and many other benefits such as travel vouchers,” Syed Kamaruzaman added.
Tone Excel is currently in negotiations with device manufacturers, products, contents and service providers to further enhance the WOW! Mobile Community programme.
To date WOW! has around 10,000 members with WOW! Service Centers and WOW! Branches nationwide. Tone Excel targets to have 100,000 members by December 2010.
Operating as a mobile virtual network operator (MVNO) on Celcom (Malaysia) Berhad’s 2.5G network, Tune Talk offers a no-frills voice and short messaging service (SMS) package that meets the consumers’ demand for a simple, value-for-money product with easy accessibility and widest distribution reach.
To register to this program please click:http://MyTuneTalk.Biz/M91-M-42429

To make registeration:

Sponsors’ Name
Nama Penaja


Yuslee Bin Kuiyin

Sponsors’ HP No.

No. HP Penaja



Sponsor’ IC No.

No. IC Penaja



Sponsor’s Referral ID
ID Referral Penaja



Sponsor’s Email
Email Penaja


http://MyTuneTalk.Biz/M91-M-42429 Register NOW!!!!!


Free Air Asia Tickets

Free RM100,000 Personal Accidental Insurance Coverage

Change your Mobile Number Anytime!
Stay loyal and get rewarded!
Be a loyal Tune Talk subscribers and you will stand a chance to WIN with FREE AirAsia E-Gift vouchers. And earn Tune Talk points for AirAsia flights for every top up!
Free RM100,000 Personal Accidental Insurance Coverage
Subscribers from 12 to 65 years old will be insured with a free RM100,000 Personal Accidental Insurance Coverage underwritten by our partner, Etiqa. To enjoy the free insurance, just maintain a monthly top-up of RM30.00 and stay active!NOTE:
  • The 16 digits ICCID printed on your SIM card is your policy number
  • Beneficiary is automatically defaulted to next of kin. To change, please download the nomination form. Complete the form and fax it back to Etiqa for processing as per instruction on form
  • Click here for more information
Change your Mobile Number Anytime!
Don’t like your Tune Talk mobile number anymore? Getting too many annoying calls? Change it without even having to change your SIM card. Your entire account information, including credit balance and history will be retained. Just login to your SelfCare account or visit any of our authorized dealer.



1) How to Check Balance?
Dial *133# then press your call button.
You can also check your Tunetalk points the same way.
2) How to Top Up?
Buy a Tunetalk top up voucher. You can buy these vouchers from almost anywhere.
Click this link to see some of the places that you could buy the vouchers from (
In the voucher you will find a 16 digit PIN number. To load the top up voucher, dial
*122*16-DIGIT-PIN-NUMBER# and then press the call button.
3) How to Register New Members?
Follow the 5 steps outlined in STARZ SMART BUSINESS website. You can click this link to go the website.
You can also attend the training conducted by Starz Smart Business if you want to get personal coaching. Click this link to see the schedule:
4) What are the other services?
Just dial *111# and press the call button.
5) Can I transfer my credit to others?
Unfortunately, this cannot be done when you are a member of the WOW! Referral Program.
6) How do I access my Tone Excel Back-Office?
Go to
Your username is your IC number (without the dashes).
Your password is: 1234
You may change your password if you want to.
7) What if I Forgot my Login Password?
The default password is 1234. If you changed it, and then forgot your password you can retrieve it again easily.
Just go to
Click ‘Request Password’ link, which is located below the password box. Then follow the instructions on screen.
8) What should I do after I log in to my Tone Excel back office?
Please check and ensure that all your information is keyed in correctly.
Make sure that your name, IC number, your bank account details and your beneficiary details are correct.
9) How do I check my downlines or genealogy?
Go to
Log in using your username and password.
Click on the link that says ‘Genealogy’. You will now be able to view your downlines in a tree format.
10) How do I Qualify for Monthly Commissions?
You must top up at least RM20 (either in a single top up or accumulated for the entire calendar month), to qualify for that months’ commissions.
If you did not top up at least RM20, your commissions (if there are any) will be forfeited, and your e-wallet balance will be reset to zero for that month.
If you were to top up more than RM20 the following month, you will be re-qualified for commissions for that month.
11) How do I receive my commissions?
Your commission will be transferred into your bank account.
Please ensure that the bank account information (Bank Name, Branch and account number) that you provided is correct. You may log into your account in Tone Excel to check your bank account details.
Your commission is banked into your account on or before the 21st of every month. Should this day fall on a holiday, then your commission will be banked in the following working day.
A bank fee of RM3 is incurred for each transaction.
12) Can a Member ask for their commission to be banked into someone else’s account?
Yes, they can.
All they have to do is fill up the Third Party Authorization Letter and submit that to the company.
They would also need to submit a photocopy of their IC or Passport as well.
Click here to access the 3rd Party Authorization Letter.
13) How do I Qualify for the RM100,000 Etiqa Insurance?
Your insurance starts on the 61st after you registered your SIM card.
You can check your insurance status here:
To qualify for the insurance, just make sure that you have topped up at least RM30 for that calendar month.
14) What if I have more questions?
For questions pertaining to your mobile phone line, insurance and Tunetalk incentives, please call Tunetalk customer service at 03-7949 0000.
For questions pertaining to commissions or genealogy please call Tone Excel
at 010-5000 969 or 010- 5222 969
For questions pertaining to sim card purchase, registration, training or replicated websites, please contact your Service Center, STARZ SMART BUSINESS at 012 6969 726.
I have a great news for you! From now on, you can get a Free or a Paid Replicated Website to do your WOW! Referral Program. This is another service that I want to provide to you, so that you can become even more successful in your business.

You can get your Free or Paid Replicated Website at:



I have something very important to share with you. I have now found an easy and a simple method for you to present the WOW! Referral Program to anyone. When you use this method, you can get people excited and ready to join you in 15 minutes.
I am sure that now, I have made you interested to read more. So, let me introduce to you the WOW! Presentation Brochure.
The presentation brochure or the ‘Placemat’ is a one page brochure that you could use to easily present this opportunity to anyone. This is very suitable for one to one presentation. Even if you have never presented this opportunity to anyone before, it does not matter. Even if you do not know all the details about this program it does not matter. As long as you can read, you can use this presentation brochure.
With this presentation brochure all you would need is the brochure, a pen and the calculator on your mobile phone. And you are ready to go. Of course, if you have a new sim card and registration form in hand when you are doing the presentation, it will be even more effective, because you would also be able to sell the sim card and register the person immediately after your presentation.
Last Wednesday, I conducted a training in Old Town White Coffee (PJ New State) about how to effectively present the opportunity using this brochure. After the training, those who were present were so excited to see how they could easily get people interested in the opportunity and join them. And you know what, with this brochure, you can do the presentation and get people interested within 15 minutes. Awesome huh?
I am sure that by now, you are already very eager to get your hands on the presentation brochure. So all you have to do to get is click here, and it will be downloaded into your computer. The file is is zipped, so just extract it after the download.
This is the updated and upgraded version of Tone Excels’ WOW! Referral Program.In this video you will get a very good explanation about the Tunetalk powered WOW! Referral Programs’ and you could benefit from it. compensation plan. Watch this video and get a better understanding about this program and the opportunity it presents to you. I would say that this is definitely one of the simplest yet lucrative home based business that anyone can get involved and participate in in Malaysia right now.
Video created by Starz Smart Business
I created this video for the Starz Smart Business team members.This is the updated and upgraded version of Tone Excels’ WOW! Referral Program. In this video you will get a very good explanation about the Tunetalk powered WOW! Referral Programs’ and you could benefit from it. compensation plan.
Watch this video and get a better understanding about this program and the opportunity it presents to you. I would say that this is definitely one of the simplest yet lucrative home based business that anyone can get involved and participate in in Malaysia right now.
Video created by:
Starz Smart Business
Please contact the person below if you intrested to do this business;
Mobile Phone: 0105300201
Dalam halaman ini saya ingin membincangkan dengan anda kenapa ramai orang yang menyertai perniagaan MLM (MultiLevel marketing, bisnes online, refferal program, affiliate program) biasanya berkesudahan dengan kehampaan. Kalau ada yang berjaya mendapat hasil tersebut dengan banyak sekali pun, ia hanya dapat dalam waktu singkat sahaja. Tetapi 99% biasanya habis duit daripada dapat duit.Tujuan saya bercerita ini semata-mata (kalau boleh) untuk mengelakkan anda dan rakan-rakan yang lain supaya tidak kehilangan duit didalam pencarian rezeki di dunia perniagaan seperti ini. Itu sahaja.
_______________________________________________________________ Kejayaan dalam MLM ini bagi pandangan saya adalah, anda sertai satu program perniagaan, anda promote dalam satu jangka masa tertentu, anda dapat komisyen melebihi modal yang anda keluarkan, dan sampai satu tahap walau pun anda stop buat promosi, anda stop mengembangkan perniagaan tersebut, tetapi komisyen atau income nya tidak stop dan ia makin membesar setiap bulan. Itu bagi saya kejayaan dalam perniagaan MLM.
Saya pernah menghabiskan banyak masa mengkaji masalah ini. Kesudahnya saya dapat membuat kesimpulan:
“Setiap 200 perniagaan MLM (dan sewaktu dgnnya) yang kita dengar, kita jumpa dan kita diajak kepadanya, hanya SATU sahaja perniagaan yang TERBAIK. Manakala diantara 200 orang yang membuat perniagaan TERBAIK itu, hanya SEORANG sahaja yang akan berjaya”
Setiap hari kita dijemput oleh email, facebook, kawan-kawan, saudara mara, website2, mengajak kita menyertai perniagaan mereka. Kadang-kadang berpuluh-puluh perniagaan, yang bestnya mereka mengatakan inilah perniagaan terbaik. Yang mana satu yang terbaik, poning den nak fikirkan. Takkan kita nak masuk semua, koyak kita dibuatnya.
Kalaulah kajian saya tu betul, maka terdapat dua halangan besar untuk seseorang berjaya didalam bidang ini.
1. Mana satu perniagaan terbaik?
Dari 200 perniagaan yang lalu depan kita, mana satu yang terbaik, macamana nak pilih. Kalau 200 perniagaan yang dihidangkan kepada kita, kalau kita tidak mempunyai cara yang betul untuk memilih yang terbaik, betapa mudahnya untuk kita memilih perniagaan yang akan menggagalkan kita. Setiap kegagalan itu biasanya menghabiskan duit kita. 199/200 atau 99.5% kita akan terpilih perniagaan yang salah. Bukan senang nak pilih perniagaan yang baik ni.
2. Dari 200 orang yang memilih perniagaan terbaik itu, hanya SEORANG sahaja yang melepasi untuk menjadi orang yang berjaya dalam perniagaan tersebut. Adusssss! bukan senang nak senang rupanya. 99.5% akan gagal. Kalau tak percaya, dengar cerita ini.
Pernah sekali ketika saya mengendalikan kursus membina website, terdapat beberapa orang “Jutawan” perniagaan MLM XXX, mana tak jutawan, gambar dia dengan kereta Merc terpampang masuk dalam surat khabar dan majalah. Saya memang respect kat mereka kerana berjaya sampai tahap macam tu. Saya pun tanya “Kenapa nak datang kursus macam ni lagi, sedangkan cara yang tuan ada telah terbukti membawa kejayaan, kenapa nak tukar approach?”. Tahu apa mereka kata? Dulu tak apa lah, jualan bagus, sekarang, nak bayar duit kereta Merc ni pun tak larat, dah dua bulan ni tak bayar? Tunggu kena tarik je. Aik!! Saya tanya, bukan ke kereta tu dapat free. Mereka kata, Cih! Down payment je kompany bayar, itu pun pasal kita dapat buat sales dan group sales banyak, monthly kita kena bayar sendiri. Bila tak ada sales atau sales kurang, waktu tu bala pun sampai la. Kompani akan gunakan cerita kita, gambar kita dengan Merc semata-mata untuk tujuan promosi supaya ramai orang menyertai perniagaan tersebut. 
Ooooo macam tu ke………Jadi kesimpulannya kalau kita dapat melepasi dua halangan besar ini, maka kita akan berjaya dalam perniagaan tersebut.
____________________________________________ So, sekarang mari kita lihat lebih jauh, bagaimana untuk kita memilih perniagaan terbaik tadi. Sebenarnya, ini merupakan satu perkara yang sangat subjective. Terlalu luas skope nya untuk kita meneliti perkara tersebut. Saya sebenarnya tiada cara muktamad untuk mementukan samada perniagaan itu terbaik atau tidak. Cuma saya gunakan tanda-tanda atau signal yang akan memberitahu saya bahawa ini merupakan perniagaan terbaik.
Jadi disini saya mencadangkan tanda-tanda perniagaan yang baik untuk anda sertai:
a. Jika anda menyertai satu-satu perniagaan itu, perlu ada terlintas didalam hati, “Saya ingin menyertai perniagaan ini SEMATA-MATA kerana saya ingin memakai produk tersebut, bukan pasal biz ni”. Saya bukan nak sponsor orang, saya tak mahu downline walau pun seorang. Jika anda terfikir, “walau pun saya tiada downline seumur hidup, saya tetap menggunakan produk ini” maka anda telah 50% berjaya memilih satu perniagaan yang baik.
Jika anda tapis menggunakan kaedah ini, jika ada perniagaan yang terlepas dengan penapis ini, biasanya perniagaan itu mempunyai repeat sales yang tinggi. Repeat sales yang tinggi akan menjadi income yang berulang kali, tak perlu push orang utk maintain dan sebagainya.
Ramai orang yang memilih perniagaan yang untung tinggi kalau dapat buat jualan, sekali jual dapat untuk besar, jadi nak kena jual selalu, kalau kita penat, maknanya tak ada untung la. Kalau tahap penggunaan produk tu tinggi, sponsor sekali untung berkali-kali, walau pun untungnya kecil. Ini yang dipanggil residual income.
b. Satu lagi tanda-tanda perniagaan yang baik. Selepas anda menyertai perniagaan tersebut, anda balik rumah terus nak sponsor ibu bapa, isteri/suami, anak-anak, saudara mara, jiran-jiran, kerana apa, anda yakin bahawa perniagaan ini adalah satu kebaikan untuk anda dan orang yang anda sayangi. Ini tidak, kita join satu perniagaan, senyap2 takut bini marah, takut dia kata “Sudah2lah buat biz itu ini, buat perabih beras je, hasil tak pernah nampak”. He he he padan muka kena marah………..
Bayangkan satu perniagaan yang kita rasa ia baik, tapi anak bini pun kita tak mahu sponsor, kenapa? kita sebanarnya tahu ia “beban”, tapi dek terpengaruh dengan kata2 manis upline, kita pun join, anak/bini kat rumah kita tak mahu sponsor, tapi kita terkedik-kedik nak sponsor orang lain. Tak ke kelakar bunyi nya. Kita tak mahu anak/bini kita tanggung beban, tapi kita nak sebarkan beban pada orang lain.
Jika anda dapat satu perniagaan yang anda akan menggunakan produk walaupun tiada donwline, anda dapat perniagaan yang bila balik rumah je terus sponsor ahli keluarga kita untuk menyertai, itu adalah tanda-tanda perniagaan itu adalah perniagaan yang baik.
Mungkin ia terbaik untuk saya, tetapi tidak untuk anda. Cuma saya tekankan anda perlu menggunakan tapisan diatas untuk anda mencari perniagaan terbaik untuk diri anda sendiri. Jika anda tersalah pilih, anda hanya akan membazirkan duit yang begitu payah untuk diperolehi.
Kedua: Dari 200 orang yang memilih perniagaan terbaik itu, hanya SEORANG sahaja yang melepasi untuk menjadi orang yang berjaya dalam perniagaan tersebut.
Penyumbang pertama kepada kegagalan walau pun anda telah memilih perniagaan yang baik adalah, masih ramai yang menggunakan cara offline secara salah dalam mengembangkan perniagaan mereka. 
Contoh yang biasa kita dengar. Bila kita menyertai sesuatu perniagaan itu, kita mula sebok call sana sini, kita mula contact kawan sana sini, kawan yang kenal yang tak kenal pun kita contact. Sembang sampai 20 minit semata-mata nak jumpa kerana nak perkenalkan sesuatu yang baik. Itu seorang kalau 20 orang, 20 kali 20 tak 400 minit. Komisyen sekupang pun tak dapat lagi, duit dah habis 400×30 sen = RM 120, tak apa, berniaga, biasalah, kalau tak bekorban dulu mana nak dapat untung, berniaga burger pun kena keluar dua tiga ribu baru boleh dapat hasil, kita kena berkorban dulu… walau pun kita sendiri yang terkorban. He he , untung yang dijanjikan tak juga muncul-muncul. Berkorban dan terkorban sia-sia namanya. Itu belum lagi kira terkorban masa dengan keluarga.
Satu lagi yang biasa terjadi, kalau ada presentation, meeting, briefing atau talk. Katakanlah malam minggu ada, ada speaker yang hebat-hebat akan bercakap malam tersebut. Sebuklah kita mengajak kawan2 pergi presentation tersebut, talipon mereka bagai nak rak, habis duit prepaid pun tak apa, pelaburan lah katakan, akhirnya dalam 20 orang yang kita talipon, 4 orang bersetuju nak pergi, tapi sorang kat utara, seorang kat selatan, sorang kat timur, sorang kat barat. Tempat talk kat tengah tengah2. Nak pulak mereka tak ada kereta atau tak tahu nak pergi sendiri, punya la semangat, kita pun kata tak apa, nanti saya jemput, siap jemput sorang2. Utara, selatan, timur, barat kita pergi semata-mata nak bawa ketengah. Akhirnya sampailah ketempat presentation, dengarlah tukang karut bercerita kat depan sorang2. Kita pun bersorak sorai, bertepuk tangan bagai nak rak, nak bagi semangat lah katakan kat member-member baru ni. Selepas presentation tadi, kita pun perkenalkan member2 kita kat penceramah tersebut, dekat taiko2 yang lain, lepas tu sure ajak makan kat kedai mamak, sembang-sembang, harap2 dapat sembang dengai taiko2, mau empat-empat kawan kita tu join terus. Kalau nak promote, mesti promote pekej yang besar selalu, baru kita boleh untung besar……… dia orang, lantak lah, tak kira samada member kita tu ada duit ke tak ada ke, janji join, janji ikan besar. Besar punya…
Soalan yang perlu kita jawab:
Walau pun kita sekupang komisyen pun tak dapat lagi, 
Sapa nak bayar duit minyak semasa kita ambil member2 kita tadi yang di utara/selatan/timur/barat?. 
Kita! Tak apa, berkorban apa saja utk bisnes ini.
Sapa nak bayar duit tol? 
Kita! Tak apa, berkorban apa saja utk bisnes ini.
Sapa yang nak bayar duit makan minum semasa kat kedai mamak tadi? 
Kita! Tak apa, berkorban apa saja utk bisnes ini.
Sapa yang nak hantar balik member2 tadi tu? 
Kita! Tak apa, berkorban apa saja utk bisnes ini.
Sapa yang nak bayar duit minyak dan tol semasa kita hantar member2 kita balik ? 
Kita! Tak apa, berkorban apa saja utk bisnes ini.
Siapa yang balik lewat, sehingga menyebabkan orang rumah kita risau, hingga anak2 tanya “Bapak gi mana mak”? 
Kita! Tak apa, berkorban apa saja utk bisnes ini.
Siapa yang mengantuk nak pergi kerja keesokkan harinya pasal malam tadi balik kat subuh? 
Kita! Tak apa, berkorban apa saja utk bisnes ini.
Siapa yang telah banyak habis duit daripada yang dapat, dan telah mengunakan cara ini untuk bisnes2 sebelumnya tetapi masih tak berjaya? 
Kita! Tak apa, berkorban apa saja utk bisnes ini.
Siapa yang telah membantu menyebarkan beban kepada masyarakat kita, membantu menambahkan beban kepada kawan2 kita? 
Encik lah!!! Saya tak, saya buat bisnes aje…………..
Adooooooooooooooooooooooooo hai……………………
Dah tahu cara ini tak akan berjaya, kenapa buat juga, berapa ramai yang boleh gila-gila buat kerja macam tu, berapa ramai yang sanggup habis duit daripada dapat duit. Kalau dah tahu tak ramai, maknanya tak ramai yang akan bantu kembangkan perniagaan kita, bila makin sikit orang yang kembangkan perniagaan itu, maknanya satu hari nanti ia tidak akan bergerak langsung….
Apa sebenarnya yang perlu dilakukan untuk mengelakkan kita membuat kesilapan di langkah kedua ini.
1. Kalau nak buat bisnes ini secara offline. Pertama promote keluarga terdekat, mak bapak, suami/isteri, anak2, baru kita tahu perniagaan ini ada kebaikkan bukan beban. Kalau kita tak mahu, itu tandanya perniagaan itu tak berapa baik.
2. Lepas tu sembang kat mana sahaja kebaikan tersebut, kat member2 sekerja, dalam email, dekat facebook, dekat chatting, kalau mereka tak berminat, tekankan kebaikan produk tersebut. Jangan cerita marketing plan ke, atau masuk bisnes ni boleh buat duit juta-juta, nanti bila mereka tanya, berapa engkau dah dapat, takut terkedu pulak kita nak jawab, sekupang pun tak masuk lagi.
3. Kalau ada member yang berminat, suruh dia datang jumpa kita, bukan kita pergi jumpa dia. Kalau ada orang sms nak tanya perkara ini, jawab dgn SMS sahaja, jangan call.
4. Kalau kita nak pergi presentation sekali-sekali, pergi semata-mata untuk kita dapatkan maklumat terbaru, dan ajak kawan2 yang dekat2 sebelah rumah sahaja, itu pun kalau ada, kalau tak ada pergi sorang2 je.
5. Dalam masa yang sama belajar sikit2 menggunakan internet untuk buat promosi. Secara internet ni dia ada dua cara.
a. Satu, cara direct selling: Kita gunakan website sendiri atau website replika (yang ini cepat sikit) dan kita tembak setiap hari di facebook, iklan percuma, youtube, twitter, swom, yahoo group etc
Keburukkan cara ini: Kena buat selalu, malah lebih buat baik buat tiap2 hari. Penat sikit la, tapi tak perlu keluar duit minyak, duit tol, belanja orang makan, tak buang masa. Setiap hari dalam sejam dah cukup.
b. Kedua, cara indirect selling: Kita menggunakan website sendiri dan autoresponder untuk mengumpulkan sahabat, ini adalah cara yang terbaik dan pantas. Cuma kita perlu mengambil masa untuk mengumpulkan ramai subscriber. Kalau kita ada ramai subscriber, kalau kita terpilih perniagaan salah pun boleh buat duit cepat, tetapi saya anggap mereka ini tidak beretika kerana mementingkan duit lebih daripada sahabat.
6. Perlu betulkan attitude/sikap kita sendiri. Jangan buat satu2 perkara itu suam-suam najis ayam serama, tak sampai sebulan, hilang entah kemana…. (pantun yang baru dicipta sebentar tadi)
Kalau nak tengok hasil sesuatu perniagaan tersebut, cuba buat sampai 2 tahun. Tengok apa hasilnya. Ini dak, baru 2 bulan, dah hilang. Kalau macam tu, buat apa2 pun tak jadi… Buat biz A, 4 bulan, buat bis B, 3 bulan, Buat biz C, 6 bulan, buat bisnez D, setahun, lama sikit, sebab dapat tipu ramai orang, sebab tu lama sikit…. .. taik ayam tak sempat nak jadi baja, dah kita sepak. Orang macam ni buat apa pun tak jadi, jangan bawa perangai ni dalam perkahwinan udah le……
Orang gagal terlalu sibuk mencari alasan, orang berjaya terlalu sibuk mencari peluang, hingga tiada masa untuk melihat alasan.
Apa tidaknya, baru dua tiga bulan join satu-satu perniagaan tu, dah jumpa macam-macam alasan, kompani tak bagus lah, upline tak mahu support lah, komisyen lambat bayar lah, kompeni tak betul lah, upline tak betul lah, produk susah jual lah, produk mahal lah, itu tak betul, ini tak betul….. lepas tu lompat bisnes lain, pun serupa, cari lagi alasan, lepas enam tujuh bulan, lompat lagi buat bis lain, lompat sikatak lompat, lompat tinggi-tinggi, cepat lah adik cepat, cepat bangun pagi-pagi, kena pergi kerja la, orang macam tu elok kerja, jangan nak cuba2 buat bisnes, perabih duit dia dan keluarga dia je. Tegur elok-elok kita dimarahnya, tidak pun, hilang, harap2 ada yang baca halaman ni… kalau idak tulis sorang je le…
Saya tahu mungkin ada kawan yang tak suka saya tulis artikel ini, tapi itulah, telan mati emak, luah mati bapak, kalau dibiarkan berterusan, masyarakat kita juga yang musnah. Itulah sebabnya, bila dah buat itu dan ini tak menjadi, buat biz itu dan ini tak berjaya, mula join skim cepat kaya, dan kita sendiri tahu penangan skim cepat kaya ni, yang kaya dua tiga orang, yang kayap dua tiga puluh ribu orang sahaja.
oleh yang demikian jom saya kenalkan kepada anda semua bagaimana nak memulakan bisnes anda yang hanya bermula dari telifon bimbit kesayangan anda shaja..
namun saya tidak memaksa anda untuk menyertai terus bisnes ini kerana segala keputusan anda berada pada anda samaada..dan masa depan anda tergantung pada diri anda..
http://MyTuneTalk.Biz/M91-M-42429 merupakan halaman yang mana mungkin boleh mengubah masa depan anda.